/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Paard & Co, alles over paarden!
Home » Rassen » Koudbloeden » Clydesdale

Clydesdale

- Stokmaat: 1.68 m. (hengsten zijn vaak groter)
- Geschiktheid: De Clydesdale wordt tegenwoordig gebruikt in Engeland en Noord-Ierland als trekpaard in de land- en bosbouw. Er is nog steeds vraag naar, en uit het kruisen Volbloeden met Clydesdale komen vaak goede spring- en terreinpaarden voor.
- Kenmerken: Deze paarden zijn heel vriendelijk van karakter. De moderne Clydesdale is lichter dan zijn voorvaderen. Bovendien is hij actiever en pittiger dan de paarden van eenzelfde soort, hoewel hij wel tot een ton (100.000 kg) kan wegen. De Clydesdale is een energiek werkpaard met hoge gangen. Deze paarden zetten hun voeten uiterst voorzichtig neer, wat vroeger tijdens het werk van groot belang was.
- Uiterlijk: Hij is groot, krachtig en imposant. zijn kootbeharing (sokken/behang) is indrukwekkend. Het relatief kleine hoofd, in vergelijking met zijn lichaam heeft een rechthoekige vorm. De ogen stralen alertheid uit. De hoeven zijn groot en rond, en de hoofdkleuren zijn bruin, zwart (soms met een roodachtige gloed) en schimmel. Alle Clydesdales hebben (gedeeltelijk) wit aan de benen en een witte aftekening op hoofd en/of buik.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb